Выйти из теста?
Весь прогресс будет потерян а при следующей попытке вы начнете тест с самого начала.
Start
Finish
general|visokij-riven-general|
Загальні|Високий рівень|
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
One of the reasons the rich get richer, the poor get poorer and the middle class struggles in debt is because the subject of money is taught at home and not at school. Most of us learn about money from our parents. Schools focus on scholastic and professional skills. This explains how smart bankers, doctors and accountants, who earned excellent grades in school, may still struggle financially all their lives. Our staggering national debt is due in large part to politicians and government officials making financial decisions with little or no training on the subject of money.
I often look ahead to the new millennium and what will happen when we have millions of people who will need financial and medical assistance. Because I had two influential fathers, I learned from both of them. I had to think about each dad’s advice and in doing so I gained valuable insight into the power and effect of one’s thoughts on one’s life. For example, one dad had a habit of saying, “I can’t afford it.” The other dad forbade those words to be used. He insisted I say “How can I afford it?” He did not mean you to buy everything you wanted. He was fanatical about exercising your brain, the most powerful computer in the world. He believed that automatically saying “I can’t afford it” was a sign of mental laziness. Although both dads worked hard, I noticed that one dad had a habit of putting his brain to sleep when it came to money matters and the other had a habit of exercising his brain. The long term result was that one dad grew stronger financially and the other grew weaker. It is not much different from a person who goes to gymnasium to exercise on a regular basis versus someone who sits on the couch watching television. Proper physical exercise increases your chance for health, and proper mental exercise increases your chance for wealth. Laziness of both decreases health and wealth.
Money is one form of power. But what is more powerful is financial education. Money comes and goes, but if you have the education about how money works, you gain power over it and can begin building wealth. The reason why positive thinking alone does not work is because most people went to school and never learned how money works, so they spent their lives working for money.
Выйти
Внимательно прочитайте текст перед тем как начать тест
One of the reasons the rich get richer, the poor get poorer and the middle class struggles in debt is because the subject of money is taught at home and not at school. Most of us learn about money from our parents. Schools focus on scholastic and professional skills. This explains how smart bankers, doctors and accountants, who earned excellent grades in school, may still struggle financially all their lives. Our staggering national debt is due in large part to politicians and government officials making financial decisions with little or no training on the subject of money.
I often look ahead to the new millennium and what will happen when we have millions of people who will need financial and medical assistance. Because I had two influential fathers, I learned from both of them. I had to think about each dad’s advice and in doing so I gained valuable insight into the power and effect of one’s thoughts on one’s life. For example, one dad had a habit of saying, “I can’t afford it.” The other dad forbade those words to be used. He insisted I say “How can I afford it?” He did not mean you to buy everything you wanted. He was fanatical about exercising your brain, the most powerful computer in the world. He believed that automatically saying “I can’t afford it” was a sign of mental laziness. Although both dads worked hard, I noticed that one dad had a habit of putting his brain to sleep when it came to money matters and the other had a habit of exercising his brain. The long term result was that one dad grew stronger financially and the other grew weaker. It is not much different from a person who goes to gymnasium to exercise on a regular basis versus someone who sits on the couch watching television. Proper physical exercise increases your chance for health, and proper mental exercise increases your chance for wealth. Laziness of both decreases health and wealth.
Money is one form of power. But what is more powerful is financial education. Money comes and goes, but if you have the education about how money works, you gain power over it and can begin building wealth. The reason why positive thinking alone does not work is because most people went to school and never learned how money works, so they spent their lives working for money.
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
Which of the following can be inferred from the given passage?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
According to the author of the passage, a nation cannot progress to economic stability and independence if ... .
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
Why are most people poor and are struggling in debt?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
The phrase “how can I afford it?” used in the passage ... .
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
Which of the following is true in the context of the passage?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
Which of the following does the author want to convey?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
What does scholastic education mean?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
The author of the text predicts ... .
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
What did the author learn from his fathers?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
One of the author’s fathers ... .
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
What was the difference between the author’s fathers?
Прочитайте текст та виберіть правильну відповідь. Read the text and choose the correct answer.
What does the term staggering in the first passage mean?
Вставте пропущене слово. Fill in a gap.
The ship was in the open sea when the storm answer
out.
Виберіть правильну відповідь. Choose the right option.
Be quiet! My baby answer
up if you shout.
Виберіть правильний переклад. Choose the correct translation.
Вона шукає кращу роботу.
Напишіть правильну граматичну форму. Write the correct grammatical form.
They (have walked/have been walking/walked)
in the park for 3 hours.
have been walking
Складіть речення з поданих слів. Make up a sentence.
Знайдіть помилку в реченні. Find the mistake in the sentence.
We hoped that nobody will hear our conversation.
will
Виберіть правильну відповідь. Choose the right option.
Рак
Як сказати англійською? How to say in English?
Страждати
Складіть речення з поданих слів. Make up sentences with the given words.
Цей лікар назначає тільки дієві ліки
This doctor prescribes only effective medicine
This doctor prescribes only effective medicine
This doctor prescribes only effective medicine
This doctor prescribes only effective medicine
З'єднайте слова з картинками. Match the words with the pictures.



Виберіть зайве слово. Choose the odd word.
Вставте пропущене слово. Fill in a gap.